Zkvašeno
Kód: KOS522051![Dárek zdarma](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.knihy-zabrana.cz/user/banners/knihkupec-unor.jpg?67ab25e6)
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Detailní popis produktu
Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše.Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle - objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo.
A to je právě jedno z kouzel kvašení - na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhání a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.
Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.
Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchařky a nápoje |
---|---|
Autor: | Zuzana Ouhrabková |
EAN: | 9788075659392 |
Jazyk: | cze |
Počet stránek: | 312 |
Druh produktu: | kniha, brožovaná vazba |
Rok vydání: | 2023 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář