Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla
Kód: 0332528Detailní popis produktu
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.Doplňkové parametry
Kategorie: | Knihy |
---|---|
Autoři: | Brunning Andy |
EAN: | 9788027107735 |
Vydání: | 1 |
Počet stran: | 152 |
Žánry: | Přírodní vědy, Příroda, Věda a technika |
Datum uvedení - rok: | 2018 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář