Doudlebsko v kuchyni a u stolu
Kód: KOS297096
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Detailní popis produktu
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatury, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století.Doplňkové parametry
Kategorie: | Historie |
---|---|
Autor: | Jan Šimánek |
EAN: | 9788088030577 |
Jazyk: | cze |
Počet stránek: | 272 |
Druh produktu: | kniha, vázaná vazba |
Rok vydání: | 2021 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář