Česká kuchyně za dob nedostatku

Kód: 0531070
Neohodnoceno
Značka: Dauphin
236 Kč
Skladem - dodání do 4 dnů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.

Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.

Doplňkové parametry

Kategorie: Historie
Autoři: Zíbrt Čeněk
EAN: 9788076452176
Vydání: 2
Počet stran: 228
Žánry: Česká a moravská kuchyně
Datum uvedení - rok: 2021

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: