Česká kuchyně za dob nedostatku
Kód: 0531070Detailní popis produktu
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Historie |
---|---|
Autoři: | Zíbrt Čeněk |
EAN: | 9788076452176 |
Vydání: | 2 |
Počet stran: | 228 |
Žánry: | Česká a moravská kuchyně |
Datum uvedení - rok: | 2021 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář